Devil May Cry 5 wordt meer westers

Mitch (SkiTz4wiiRmany)

Niet geheel onverwacht, maar toch een aangename verrassing is de bevestiging van de voorzetting van de Devil May Cry-serie. Keiji Inafune van Capcom heeft dit bevestigd en kondigde gelijk aan dat Devil May Cry 5 een stuk anders zal zijn dan zijn voorgangers.

Het probleem is dat DMC altijd goed verkoopt in Japan, maar in de rest van de wereld vallen de verkopen een beetje tegen. Inafune denkt dat een westerse sausje de game ten goede gaat komen en er dus meer overzees verkoop gaat ontstaan. In zijn eigen woorden: “Devil May Cry 5 is a game that, when started development, this will change a lot in relation to the above,” said Inafune. The reason is that, despite the franchise has some very loyal followers, their sales are not particularly high, especially overseas. For this reason, it is likely that in the fifth chapter will incorporate certain western touch to make it more attractive to American and European players.”

De geruchtenstroom zegt dat de Enslaved studio Ninja Theory het project heeft opgepakt. Helaas weigert directeur Tameem Antoniades uitsluitsel te geven, maar hij ontkent zijn betrokkenheid ook niet. Vooralsnog staat Devil May Cry 5 niet binnen de komende twee jaar gepland op de releaselijst van Capcom.