Van der Vaart naar Tottenham Hotspur

Jeffrey

Middenvelder Rafael van der Vaart vertrekt bij Real Madrid. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft de Nederlander een contract bij het Engelse Tottenham Hotspur ondertekend. De ploeg uit Engeland heeft naar verluidt acht miljoen pond over wat overeenkomt met 9,7 miljoen euro.

Als eerste reactie laat de ex-Ajacied weten "blij en opgelucht" te zijn. Van der Vaart weet echter nog niet of de transfer helemaal in kannen en kruiken is. De Britse voetbalbond FA moet de overgang van de Nederlander nog goedkeuren. Dit zal naar verwachting morgen gaan gebeuren.

De Britse afdeling van Goal.com weet te melden dat de transfer van Van der Vaart vijf minuten voor het verstrijken van de deadline nog op losse schroeven stond. Tottenham en Real Madrid hadden een overeenkomst bereikt waarbij de middenvelder voor een jaar gehuurd zou worden van de Madrilenen. De Koninklijke ging hiermee uiteindelijk niet akkoord, waarna de voorzitter van de Spurs Daniel Levy een voorstel deed dat geaccepteerd werd.