[Upd] D. Blind niet naar FC Groningen

Sjors (Sj0rSz)

Het is niet uitgesloten dat Ajacied Daley Blind komend seizoen opnieuw voor FC Groningen zal spelen. De Groningers hebben zich weer gemeld voor de zoon van Danny Blind, die assistent-trainer bij de selectie van Ajax is, en willen hem graag voor één seizoen huren.

Blind kan bij de Amsterdamse club nog altijd niet op speeltijd rekenen, waardoor een terugkeer naar de Euroborg niet ondenkbaar is. "Het zou heel goed kunnen dat hij daar opnieuw gaat spelen. Daley kon kiezen uit een aantal clubs, maar ik denk dat FC Groningen het meest concreet is", liet zaakwaarnemer Rob Jansen weten.

Afgelopen seizoen speelde Blind ook al bij FC Groningen en groeide onder Ron Jans uit tot een vaste kracht. Mocht een verhuurperiode daadwerkelijk doorgaan, dan komt hij bij de Groningers een oude bekende tegen. Pieter Huistra, voormalig trainer van Jong Ajax, zwaait sinds dit seizoen de scepter over de Groningse selectie.

Update 17:49 uur

Daley Blind zal niet opnieuw naar FC Groningen verhuizen. Ajax wilde Blind alleen verhuren, maar voor Groningen was alleen koop een optie. "In de gesprekken met Ajax was een terugkoopregeling, zoals ook met Rasmus Lindgren in het verleden, bespreekbaar. Maar ik sprak ook Danny Blind die vertelde dat zijn zoon Daley er nog niet toe was om de banden met Ajax door te snijden," zei Groningen-directeur Hand Nijland tegen Voetbal International.