Van der Sar wil nog niet stoppen

Sjors (Sj0rSz)

Edwin van der Sar bereikt eind oktober de gerespecteerde leeftijd van 40 jaar, maar blijft het einde van zijn carrière tot op heden voor zich uit schuiven. In de eerste drie wedstrijden van Manchester United was de keeper de eerste keus van manager Sir Alex Ferguson.

"Ik overstijg nu mijn eigen verwachtingen. Ik maak me dan ook niet druk als de dag komt dat ik moet stoppen", liet Van der Sar op de website van de FIFA weten. "Vroeger wilde ik altijd stoppen als ik midden 30 zou zijn, maar mijn komst naar United heeft mijn loopbaan nieuw leven ingeblazen."

Van der Sar maakte in 2005 de overstap van Fulham naar Manchester United en krijgt daar tot op de dag van vandaag nog het vertrouwen van Ferguson. "Afgelopen seizoen had ik veel blessures, maar ik kwam steeds terug in de basis. Dat gaf aan dat hij nog steeds overtuigd was van mijn kwaliteiten. Het is belangrijk om vertrouwen te krijgen."

Afgelopen zomer beleefde Van der Sar het WK voetbal als toeschouwer. De goalie gaf nadien toe dat het moeilijk voor hem was, mocht Nederland de finale wél gewonnen hebben. "Dan had er wel iets gemist op mijn erelijst. Maar ik heb wel wat andere dingen gepresteerd, dus ik mag niet klagen."