Emmen onderhandelt met trainer Harkemase Boys

Michel (methodmich)

FC Emmen ziet in Henk de Jong de ideale nieuwe trainer. De Jong is nu nog werkzaam bij de Friese Topklasser Harkemase Boys. Emmen is inmiddels met hem in onderhandeling over een dienstverband.

De Jong presteert al enkele jaren fantastisch met Harkemase Boys. In 2008 promoveerde hij als kampioen naar de Hoofdklasse met de Friezen, om in 2009 direct afdelingskampioen te worden. Vorig seizoen promoveerde hij met de club naar de Topklasse. Omdat De Jong geen diploma heeft om in het betaald voetbal te mogen werken, zal hij assistent moeten worden van Azing Griever. Dit om problemen met de bond te voorkomen. In de tussentijd kan De Jong zich dan proberen in te schrijven voor de cursus Coach Betaald Voetbal.

De trainer voelt zich vereerd en heeft veel zin in de klus: "Ik heb alles al met het bestuur van Harkemase Boys doorgenomen. Ze hebben liever niet dat ik Emmen ook ga trainen, maar zullen me niks in de weg leggen. Het bijt elkaar ook niet. Emmen traint overdag en speelt zijn wedstrijden op vrijdag, Harkemase Boys traint ’s avonds en speelt op zaterdag. Nu werk ik overdag ook, wat dat betreft verandert er weinig," zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden.