Hamilton: "Webber gebruikt ervaring als wapen"

Peterselieman

Na de Grand Prix van België lijken Lewis Hamilton en Mark Webber te gaan strijden om de wereldtitel in de Formule 1. De andere titelkandidaten Jenson Button en Fernando Alonso vielen uit, terwijl Sebastian Vettel geen punten behaalden. Deze drie kunnen echter met een sterk slot toch nog een rol spelen in de titelstrijd.

Hamilton ziet in Webber zijn voornaamste tegenstrever. De Brit gaat momenteel aan de leiding in de titelstrijd, op enkele punten gevolgd door Webber. De McLaren-coureur had echter gerekend op meer tegenstand van diens Red Bull-teamgenoot Sebastian Vettel. "Vettel heeft de auto om het te doen, laat daar geen twijfel over bestaan. Dus er is geen excuus voor hem om niet bovenaan te staan in het kampioenschap. Maar hij leert nog steeds bij. Sebastian is serieus snel en hij zal alleen maar sterker worden," zei Hamilton tegen AutoMoto365.com.

Voor dit jaar houdt Hamilton meer rekening met de 34-jarige Webber die al vier races wist te winnen. "Mark heeft de ervaring en dat laat zich zien. Ervaring telt enorm. Daar kom ik naar gelang ik ouder wordt steeds meer achter. Mark is zeer volwassen en dat helpt hem absoluut. Hij loopt al veel langer rond dan Sebastian en mijzelf. Dat werkt enorm in zijn voordeel, wat terug te zien is binnen het Red Bull-team."