Huntelaar: "Schalke 04 is een heel mooie club"

Olga Kroeders

AC Milan-spits Klaas Jan Huntelaar wil zijn carrière graag een vervolg geven bij het Duitse Schalke 04. De spits hoopt dat hij voor morgen een overeenstemming over een meerjarig contract met de club uit Gelsenkirchen heeft bereikt.

Schalke 04 en AC Milan zijn het onderling al eens geworden over de transfersom van de Nederlander. Naar verluidt bedraagt deze som 13 miljoen euro. "Nu moet ik er zakelijk nog uitkomen", aldus Huntelaar tegenover het Algemeen Dagblad. Momenteel bereidt Huntelaar zich bij Oranje voor op de EK-kwalificatieduels tegen San Marino en Finland.

"Het klopt dat ik helemaal niet bij AC Milan wilde vertrekken. Dat veranderde toen Zlatan Ibrahimovic van FC Barcelona overkwam. Toen besefte ik dat het voor mij beter is om te vertrekken. Het is belangrijk dat ik weer veel ga voetballen", zo meldt de oud-Ajacied tegenover Algemeen Dagblad.

Schalke 04 zal voor de Oranje-international alweer de derde club binnen twee jaar zijn. Bij Real Madrid en AC Milan heeft de spits nooit helemaal uit de verf kunnen komen. Hij hoopt in de Bundesliga op meer succes. "Ik zie Schalke 04 als een heel mooie club. Ze strijden vaak lang om de titel. Het is voor mij een mooie uitdaging om met die club kampioen te worden."