Red Bull slaagt voor nieuwe flextests

Peterselieman

De bolide van Red Bull Racing heeft de nieuwe flextests voor de voorvleugels goed doorstaan. De autosportbond FIA scherpte voor de Grand Prix van België de tests aan, omdat het vermoeden bestaat dat de vleugels meer doorbuigen dan volgens de Formule 1-reglementen is toegestaan.

Bij de nieuwe tests wordt er aan weerzijden van de vleugel een gewicht van 100 kilogram gehangen en mag de vleugel niet meer dan twee centimeter doorbuigen. Zowel de Red Bull RB6 als de McLaren MP4-25 werden op Spa-Francorchamps na de eerste vrije trainingen aan de controle onderworpen, waarbij beide bolides slaagden voor de test. Ook werd er bij de auto's van Mark Webber en Lewis Hamilton een test gedaan bij de voorzijde van de bodemplaat. Ook hiervoor slaagden de bolides.

Het andere team dat met 'flexibele' voorvleugels rijdt is Ferrari. De Italiaanse renstal hoefde vandaag geen controle te ondergaan, maar verwacht wordt dat dit morgen na afloop van de kwalficatie of zondag na afloop van de race wel zal gaan gebeuren.