'Katja Leendertz snel weer in Nederland'

Redactie

De vader van Katja Leendertz had zijn dochter vorig jaar niet mee mogen nemen naar de Verenigde Staten. Dat heeft een Amerikaanse rechter deze week in hoger beroep besloten, meldt de Nederlandse advocaat van de moeder van het kind vrijdag. De advocaat verwacht dat het nu niet lang meer duurt voordat Katja terug is in Nederland.

De vader nam de toen 7-jarige Katja in mei vorig jaar van een schoolplein in Ede mee naar de VS, zonder overleg met de moeder. Een rechtbank in Amerika oordeelde eerder al dat het meisje terug moest, in hoger beroep is deze uitspraak deze week bevestigd, vertelt de advocaat. De moeder van Katja is hier heel blij mee, zegt de raadsvrouw.

De vader kan nog proberen een herziening in de zaak voor elkaar te krijgen. De advocaat van de moeder verwacht dat hij dit zal proberen. "Ik heb van mijn Amerikaanse collega gehoord dat binnen afzienbare tijd duidelijk is of dit slaagt. Het is de hoop dat Katja binnen enkele weken terug zal zijn." De vader heeft volgens de Nederlandse raadsvrouw steeds gezegd dat hij zijn dochter zal laten gaan als alle juridische mogelijkheden zijn uitgeput.