[WvdW] Voorbeschouwing FC Twente - FC Utrecht

Sjors (Sj0rSz)

Dit weekend wordt er weer een volledige ronde in de Eredivisie gespeeld, dus is het hoog tijd voor een voorbeschouwing op de Wedstrijd van de Week! FOK!sport blikt dit weekend vooruit op het treffen tussen FC Twente en FC Utrecht.

FC Twente werd vorig seizoen landskampioen, maar kende een zeer stroeve start van de nieuwe voetbaljaargang. In de eerste twee wedstrijden speelden de Tukkers tot twee keer toe, in de wedstrijden tegen respectievelijk Roda JC en sc Heerenveen, doelpuntloos gelijk. Vorig weekend wist de formatie uit Enschede de eerste drie goals van het seizoen te maken. Vitesse werd in het Gelredome namelijk met 3-0 verslagen.


Bernard Parker; de opvolger van Eljero Elia (Wikimedia Commons/Jordy1983)

FC Utrecht kende een moeizame start van het nieuwe voetbaljaar en ging met 3-1 onderuit in de openingswedstrijd tegen Feyenoord. Daarna wist de ploeg echter een stijgende lijn te pakken, dat met de 3-1 zege op NAC Breda begon. Afgelopen weekend was Willem II, dat met 3-0 verloor, een maatje te klein. Ook op Europees niveau gaat het voor de ploeg uit de Domstad crescendo. Gisteren verraste de formatie vriend en vijand door met 4-0 van Celtic te winnen. Met deze zege werd tevens plaatsing voor de groepsfase afgedwongen.

FC Twente zal het tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht zonder Dario Vujicevic en Nicky Kuiper moeten doen. Beide spelers zijn nog niet helemaal wedstrijdfit. Bij de ploeg uit de Domstad zijn er meer afwezigen. Alje Schut en Dries Mertens zitten een schorsing uit. Daarnaast zijn Jacob Mulenga en Nana Asare geveld door een blessure, waardoor zij niet beschikbaar zullen zijn.


Rick van Wolfswinkel; dé aanvalsleider van FC Utrecht (Wikimedia Commons/Vincent Teeuwen)

Beide ploegen ontlopen elkaar in onderling verband nauwelijks. FC Twente wist 23 keer te winnen, waar FC Utrecht 17 keer aan het langste eind trok. Daarnaast werden de punten twintig keer gedeeld. Vorig seizoen deden de Tukkers goede zaken tegen de Domstedelingen. In eigen huis werd met 3-2 gewonnen, waarna de return in Utrecht in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

De verwachting is in elk geval dat beide partijen een mooie partij op de mat zullen leggen. FC Twente is er alles aan gelegen om zich weer in de top drie van de competitie te melden. FC Utrecht zal de klinkende zege op Celtic graag een mooi vervolg willen geven in de Eredivisie. Mochten de Domstedelingen daarin slagen, dan blijven ze ook na dit weekend in de top van het klassement aanwezig.

De wedstrijd in de Grolsch Veste staat voor zondagmiddag op het programma, begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Reinold Wiedemeijer. Hieronder kan je alvast discussiëren over de opstellingen en de mogelijke uitslag!