Meisje slikt tandenborstel in

masja2010

Een vijftienjarig meisje uit Nieuw-Zeeland heeft het voor elkaar gekregen om per ongeluk een tandenborstel in te slikken. De tiener rende de trap op met de tandenborstel half in haar mond geklemd toen ze plotseling struikelde en viel.

De negentien centimeter lange tandenborstel kwam door de val in haar slokdarm terecht. Dat meldt Dinesh Lal, de maag-darmspecialist van het ziekenhuis in Auckland die de onfortuinlijke tiener heeft behandeld. Na de val dreigde het meisje te stikken, omdat een stukje van de tandenborstel nog in haar mond stak. Doordat ze kokhalsde verdween de borstel uiteindelijk helemaal in de slokdarm.

In het ziekenhuis vertelde het meisje de dokters dat ze zich goed voelde, maar dat ze de tandenborstel in haar maag voelde bewegen. Een röntgenfoto gaf geen uitsluitsel over de plek waar het gevaarte zich bevond, maar chirurgen slaagden er wel in om de tandenborstel te lokaliseren  via een camera die door de keel van het meisje naar binnen was gegaan.

De tiener ging daarvoor onder narcose. De chirurgen slaagden erin om de tandenborstel vast te grijpen en hem er via de mond van het meisje uit te halen. De tiener mocht dezelfde dag het ziekenhuis weer verlaten. Dokter Lal besluit met een wijze les: "Lopen of rennen met een tandenborstel in de mond kan gevaarlijk zijn."