Boogerd snapt keuze Gesink niet helemaal

Frank (franklop)

Michael Boogerd snapt de beslissing van Robert Gesink niet helemaal om het wereldkampioenschap te laten schieten om top te zijn in de Ronde van Lombardije. Volgens Gesink was het zijn soort parcours niet, terwijl Boogerd het tegenspreekt.

"Over het parcours zijn veel meningen," zei Boogerd in zijn column in De Telegraaf. "Wanneer een voormalig kampioen als Paolo Bettini, die de beste eendagscoureur van zijn generatie was, echter zegt dat het een lastige wedstrijd gaat worden, dan weet je dat de beste eendagsrenners in Geelong voor de regenboogtrui gaan strijden. De Robert Gesink die wij allemaal kennen, had dus op dat parcours ook een goede wedstrijd kunnen rijden. Ik hoop niet dat hij spijt van zijn keuze krijgt wanneer hij straks op zondag 3 oktober thuis voor de buis het wedstrijdverloop aanschouwt."

"Laat ik voorop stellen dat ik ieders keuze respecteer. Wanneer ik echter in de schoenen van Robert Gesink had gestaan, dan had ik na de Tour rust genomen en vervolgens specifiek naar dit WK toegeleefd."