Sulejmani wil nog steeds weg bij Ajax

Olga Kroeders

Miralem Sulejmani wil Ajax nog steeds verlaten. De goede invalbeurt van de peperdure aanvaller tegen Dynamo Kiev en de daaropvolgende oproep van medespelers om te blijven, hebben niets veranderd, zegt hij in De Telegraaf. "Als ik een beslissing heb genomen, blijf ik daarachter staan."

De Serviër lijkt in het nog prille seizoen bij vlagen weer op de speler die Ajax voor het recordbedrag van 16,25 miljoen van sc Heerenveen kocht. In de wedstrijd tegen Kiev gaf hij nog een knappe assist en scandeerde de harde kern zijn naam. Na afloop zeiden Urby Emanuelson en Demy de Zeeuw dat ze graag willen dat hij blijft.

"Ik ben blij dat alle spelers van Ajax willen dat ik blijf en hoorde dat de trainer vindt dat ik aan een goed seizoen bezig ben. Dat geeft me een goed gevoel", zegt Sulejmani in de krant. "Maar ik wil nog altijd weg en heb tot dinsdag de tijd om een beslissing te nemen."

Sulejmani staat in de belangstelling van Vitesse en zag eerder een overgang naar West Ham United stuklopen op een geweigerde werkvergunning. "Of ik naar Vitesse ga? Het is aan de clubs."