Du Chatinier: "We hebben Celtic vernederd"

Olga Kroeders

Ton du Chatinier kon zijn geluk niet op na de prachtige overwinning van FC Utrecht op Celtic. De Schotten kregen een flink pak slaag in de Domstad (4-0).

Ricky van Wolfswinkel was de grote man met een hattrick, terwijl Barry Maguire het duel in het slot gooide met de vierde treffer. Daardoor plaatste Utrecht zich voor de groepsfase van de Europa League. Met de zege kwam voor Utrecht een eind aan de tien wedstrijden lange reeks in de aanloop naar het Europese bekertoernooi.

"Dat was zwaar, maar we waren er goed op voorbereid", aldus Du Chatinier, die zegt dat alles eerlijk is verlopen. "Ik hoorde mensen zeggen dat de thuiswedstrijd tegen Tirana was verkocht. Degenen die dat beweren moeten zich met oogklachten melden in het ziekenhuis." Tirana zou wegens omkoping expres hebben verloren van de Domstedelingen.

Du Chatinier wilde zich vooral richten op de stunt tegen Celtic. "We hebben fantastisch gespeeld. We deden enorm aan klantenbinding", zegt de trainer. "Het is toch prachtig om te zien hoe je zo'n tegenstander op een gegeven moment vernedert."