Borst 'depressief' van Studio Voetbal

Peter (pberends)

Voetbalanalist Hugo Borst is depressief geraakt van de NOS-voetbaltalkshow Studio Voetbal. Hij zal daarom op eigen verzoek minder vaak aan tafel verschijnen bij Studio Voetbal-presentator Jack van Gelder, vanaf nu nog hoogstens twee keer per maand.

Borst vindt dat het programma sleets raakt en hij kan naar eigen zeggen geen spannende dingen meer uit zijn gasten halen: "Ik ben jaren in slaap gesust door al die saaie voetballers en trainers naast me. Ik trek ze niet meer, de Martijn Reusers zal ik maar zeggen. Ik hou van opinie, discussie, debat, niet van slap gelul. Ik werd er eerlijk gezegd licht depressief van."

De voetbalkenner heeft er genoeg van: "Ik heb mezelf ooit verplicht de mensen aan tafel spannende dingen te laten zeggen, maar na die karrenvrachten obligaatheid viel ik het laatste jaar ten prooi aan een mij onbekende apathie en moedeloosheid."

Ook de samenwerking met Van Gelder verloopt minder: "Diep binnen Jack zit een gekooide journalistieke tijger. Dat beest kan ik met vragen, opmerkingen en plaagstootjes bevrijden. Maar ook dat lukte me dus niet meer. Ik was ingekakt. Als je dat constateert, moet je stoppen."


Hugo Borst minder aan tafel bij Studio Voetbal