Woede om Berlijns kannibalenrestaurant

Djeez

In Berlijn opent volgende maand een nieuw restaurant haar deuren. De inwoners van de Duitse hoofdstad staan echter niet te trappelen om er naar binnen te mogen. Het restaurant heeft namelijk mensenvlees op de menukaart staan.

Sinds enkele dagen wordt er bij onze oosterburen over niets anders gepraat dan het nieuwe etablissement. Via internet en Duitse kranten wordt massaal reclame gemaakt voor Flimé Restaurante. Zelfs op tv wordt over de eettent gepraat.

Flimé, dat op 8 september haar deuren opent, bereidt maaltijden uit de Zuid-Amerikaanse Wari-keuken. Deze cultuur is vernoemd naar een volk uit het Braziliaanse regenwoud, en staat bekend om zijn kannibalisme.

Via internet zoekt het restaurant naar donoren die een deel van hun lichaam willen afstaan aan de kok. "Leden verklaren dat ze bereid zijn een deel van hun lichaam te willen afstaan", staat er op de site te lezen. Ziekenhuiskosten worden uiteraard vergoed.

Waar het mensenvleesrestaurant komt te staan, is nog geheim. De plaatsvervangend burgemeester van Berlijn heeft de afgelopen dagen al veel e-mails ontvangen van verontruste inwoners. "Ik ga ervan uit dat het een misplaatste grap is", laat Michael Braun weten. "Het is walgelijk. Daarbij is onlangs nog een Berlijner vermoord door een kannibaal."


Hoax of echt een mensenvleesrestaurant?