Haase en Schoorel naar kwartfinale Manerbio

Olga Kroeders

Robin Haase en Thomas Schoorel hebben de kwartfinale van het challengertoernooi in Manerbio bereikt. Schoorel knokte zich op het Italiaanse gravel langs de Fransman Laurent Recouderc (7): 6-3, 6-7 (4), 6-4. De als tweede geplaatste Haase had iets minder moeite met Joao Sousa uit Portugal en won met 6-2, 7-6 (6).

Schoorel kende tegen Recouderc een vliegende start. Een break in de derde game gaf hem een voorsprong en die verdedigde hij succesvol tot hij in de negende game met een nieuwe break de eerste set besliste. In het tweede bedrijf wisselden de twee breaks uit, maar was de Fransman de beste in de tiebreak.

In de beslissende set brak Schoorel als eerste, maar leverde zijn voorsprong direct weer in. De lange Amsterdammer sloeg echter nogmaals toe en serveerde de set vervolgens uit. Schoorel neemt het bij de laatste acht op tegen de winnaar van de partij tussen de Italiaan Marco Crugnola en Pablo Santos uit Spanje.

Haase had in de eerste set weinig problemen met zijn tegenstander en brak de Portugees twee keer. In de tweede set had Sousa een beter antwoord op het spel van de Hagenaar en waren er geen breaks. De tiebreak won Haase met 8-6. In de kwartfinale neemt de Nederlander het op tegen Alessio di Mauro uit Italië. Die versloeg de Argentijn Martin Alund met 6-1, 6-2.