Verhagen geeft Wilders deels gelijk

Redactie

PVV-leider Geert Wilders heeft 'strikt genomen' gelijk wanneer hij zegt dat hij niets moet. Tegelijkertijd wil het CDA wel iets, en daarover wordt nu onderhandeld, zei fractieleider Maxime Verhagen donderdag voorafgaand aan de besprekingen met Wilders en Mark Rutte (VVD).

Hij reageert daarmee op de kritiek van Wilders op de uitlatingen van CDA-partijvoorzitter Henk Bleker. "Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet", twitterde Wilders donderdagochtend. "En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!"

Volgens Verhagen heeft Bleker 'op heldere wijze het CDA-verhaal aangegeven' toen hij zei dat de nieuwe regering een bindende factor moet zijn en geen splijtzwam. En Wilders kan strikt gelijk hebben met zijn opmerking dat hij niets moet, hij praat wel mee over het nieuwe regeerakkoord. "Het is zo dat wij wat willen, en wij zijn daarover in onderhandeling", zei Verhagen.

Rutte wilde op weg naar de Eerste Kamer, waar de onderhandelingen onder leiding van informateur Ivo Opstelten (VVD) plaatsvinden, niets kwijt. Hij riep eenieder op zich te houden aan de afgesproken radiostilte. "Ik houd mij daar aan."

Verhagen geeft Wilders deels gelijk
Verhagen geeft Wilders deels gelijk (Foto: Novum)