ReŁnie Take That ging bijna niet door

Redactie

Robbie Williams dook ruim anderhalf jaar geleden weer met zijn oude bandmaatjes van Take That in de studio, maar de reünie had bijna niet plaatsgevonden. "Ik was bijna niet naar de jongens gegaan", vertelt Williams in een interview met de BBC.

"Die ontmoeting had enorm uit de hand kunnen lopen." Nadat Williams in 1995 Take That verliet, deed hij een aantal pittige uitspraken over met name Gary Barlow. "Ik was erg nerveus", herinnert Williams zich van de eerste ontmoeting in vijftien jaar. "Zij zijn toch met z'n vieren."

Maar de zanger had ook een andere reden om af te haken. "Ik had die dag enorme kiespijn en had een pijnstiller geslikt. Ik wilde bij de eerste ontmoeting niet staan mompelen als Elvis." Dat Robbie toch naar zijn oude bandmaatjes vertrok, komt door zijn kersverse echtgenote. "Zij heeft me door het deurgat geduwd."

Een dag na de eerste ontmoeting had Williams een openhartig gesprek met Barlow. "Ik heb me de laatste vijftien jaar afgevraagd wat ik tegen hem zou zeggen. We hebben een lang gesprek gehad en aan het einde gebeurde iets geweldigs: we zeiden allebei sorry en meenden het."

Voor beide heren was het een opluchting. "Het was erg bevrijdend", zegt Williams. "Dit gesprek was precies wat we nodig hadden", vult Barlow aan. "Dit heeft zo lang gespeeld, toen we alles uitspraken klonk het belachelijk. Na dat gesprek heb ik heerlijk geslapen."

Take That heeft in de originele bezetting een nieuwe plaat gemaakt en is bezig met een tournee. Twintig jaar geleden gaf de boyband zijn eerste tv-optreden. "Dit is ons twintigjarig jubileum. Het maken van een eenmalig album en een eenmalige tournee zou geweldig zijn", zegt Barlow.

Of Williams bij zijn bandmaatjes blijft, is nog onduidelijk. Barlow heeft in ieder geval niet veel goede hoop. "Ik denk dat na deze plaat Rob weer Rob zal zijn en dat wij weer een kwartet worden. Ik denk dat alles weer wordt zoals het was."

Reünie Take That ging bijna niet door
Reünie Take That ging bijna niet door (Foto: Novum)