[Vuelta] Sastre: "Menchov grootste favoriet"

Frank (franklop)

Carlos Sastre ziet zijn toekomstige teamgenoot Denis Menchov als grootste favoriet voor de eindwinst van de Vuelta à España. De Spanjaard ziet ook zichzelf als een favoriet, na zijn goede klassering in Clasica San Sebastian.

"Menchov is voor mij de grootste favoriet," zei de Tourwinnaar van 2008 tegenover Cyclingnews. "Hij is de enige renner die al eens eerder de Vuelta heeft gewonnen. Hij gaat het erg goed doen, als hij gemotiveerd is."

"Ik zie Vincenzo Nibali ook als grote outsider. Dit zal voor hem zijn eerste grote ronde worden waar hij de volledige ploeg achter zich heeft. Ook Fränk Schleck zal gemotiveerd zijn om voor het eerst op het podium te eindigen tijdens een grote ronde."

De afwezigheid van Alberto Contador zal volgens de renner van Cervélo leidden tot een open race. "Zonder Contador weet niemand wat er gaat gebeuren. Geen team zal de controle over de race kunnen houden. Contador is een renner die nooit teleurstelt, maar zonder hem veranderd het beeld en zal het een erg attractieve Vuelta worden."