[Vuelta] Terpstra kopman bij Milram

Peterselieman

Niki Terpstra zal in de Vuelta a España de kopman zijn bij de Milram-ploeg. De Nederlander moet samen met de Duitser Markus Fothen gaan leiden naar dagsucces. Een klassementsrenner neemt het team van Gerry van Gerwen niet mee.

Terpstra ging eerder dit jaar al van start in de Tour de France, maar ziekte zorgde er voor dat hij al na enkele etappes op moest geven. Daarom krijgt hij in de Vuelta weer een kans. "Wij willen een etappe winnen. Daarnaast willen wij in een aantal etappes van voren aanwezig zijn. Vorig jaar lukte ons dat aardig," zei Van Gerwen.

Naast Terpstra en Fothen neemt Milram ook de Duitsers Markus Eichler, Robert Föster, Dominik Roels, Johannes Frölinger, Paul Voss en Björn Schröder en de Belg Roy Sentjes mee naar Spanje.

Het is voor Milram de laatste grote wielerronde die de ploeg rijdt. De hoofdsponsor trekt de stekker uit het team, waardoor de renners op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. Terpstra heeft inmiddels in Quick Step een nieuwe ploeg voor volgend seizoen gevonden.