Suarez: "Ik wil sowieso niet weg"

Denny (nyny83)

Iedereen wist het zeker na het WK: Luis Suarez zou dit seizoen niet meer bij Ajax spelen maar bij een Europese topclub. Maar woensdagavond hielp de Uruguayaan de Amsterdammers naar de groepsfase van de Champions League.

En in die Champions League wil Suarez ook spelen met Ajax. Na afloop van het duel met Kiev benadrukte Suarez nog maar eens dat hij Amsterdam niet verlaat. "Ik heb in januari mijn contract verlengd omdat ik met deze club in de Champions League wil voetballen."

"Gelukkig is dat ons gelukt, maar ik wil sowieso niet weg. Dat heb ik al vaker gezegd. Maar ik heb het idee dat mensen me niet altijd geloven. Daarom zeg ik het nog maar een keer. Ik voetbal dit seizoen voor Ajax", aldus Suarez in De Telegraaf.

Naar eigen zeggen maakte Suarez woensdagavond zijn belangrijkste doelpunt voor Ajax. Vlak voor rust schoot hij Ajax op voorsprong. Een afgeslagen vrije trap van Jan Vertonghen dook op voor de voeten van de aanvoerder. Hij omspeelde de doelman en schoot vanuit een lastige positie de 1-0 binnen.