Liverpool geeft Mascherano tot zondag voor Barça-transfer

Olga Kroeders

Javier Mascherano krijgt van Liverpool tot zondag de tijd om zijn transfer naar Barcelona af te ronden. Trainer Roy Hodgson hoopt dat er snel een einde komt aan de transferperikelen rond de Argentijnse international

Mascherano heeft aangegeven naar Barcelona te willen vertrekken. De Argentijn ontbrak ook bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd van maandag tegen Manchester City (3-0 verlies). Hodgson vond dat Mascherano bedenktijd nodig had. Barça-trainer Pep Guardiola verklaarde eerder de controleur graag aan te willen trekken.

"Ik wil niet zeggen dat hij zijn laatste wedstrijd voor Liverpool heeft gespeeld", zei Hodgson tegen Skysports. "De onderhandelingen tussen Liverpool en Barcelona zijn nog gaande. Als hij maandag in actie was gekomen had ik die mogelijk kunnen beïnvloeden. Maar ik wilde Mascherano daarin niet tegenwerken."

"Ik hoop dat in de komende dagen een manier wordt gevonden om de hectiek te doen stoppen. Ik weet alleen niet wat de uitkomst wordt. Zondag moeten we weten of hij speler van Liverpool blijft of dat hij naar Barcelona gaat", besluit Hodgson. Barcelona moet naar verluidt 30,5 miljoen euro neerleggen voor Mascherano.

<