Chinees vermoordt drie mensen met bijl

Redactie

Een man heeft woensdag in de Chinese stad Hechi zijn schoonzus, een jongen van 8 en een meisje van 9 om het leven gebracht met een bijl. Drie anderen -de 72-jarige schoonvader van de moordenaar en twee buren- raakten gewond. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.

De aanleiding voor de moordpartij zou een scheiding zijn tussen de man, Liang Dongqiu, en zijn vrouw. Liang is inmiddels gearresteerd en door de politie opgesloten.

China is de afgelopen tijd vaker opgeschrikt door steekpartijen, waarbij tientallen doden en gewonden zijn gevallen. De wortel van het probleem ligt volgens deskundigen in de wijdverspreide frustratie over corruptie en de groeiende inkomensongelijkheid. Bovendien heeft de gemiddelde burger niet de mogelijkheid om via juridische procedures zijn gelijk te halen.

Uit officiële cijfers blijkt dat het aantal geweldsmisdrijven in China het afgelopen jaar met tien procent is gestegen. Vorig jaar waren er 5,3 miljoen meldingen van moord, roofovervallen en verkrachtingen.