'Ajax gaat Braziliaanse talentenjacht organiseren'

Peterselieman

Ajax is bezig met het opzetten van een talentjacht voor Braziliaanse jeugdspelers. Dat meldt Lance, een van de grootste sportkranten in het Zuid-Amerikaanse land. De show zou deel gaan uitmaken van een op handen zijnde samenwerking tussen de Amsterdamse club en Fluminense, de huidige koploper in de Braziliaanse competitie.

De talentenjacht moet Football's Next Star gaan heten en zou door Endemol worden geproduceerd. Volgens de krant is het de bedoeling dat het tv-programma niet alleen in Nederland en Brazilië, maar ook in de Verenigde Staten en enkele Aziatische landen wordt uitgezonden.

Veertig jeugdspelers, die geen banden hebben met zaakwaarnemers, zouden in de talentenjacht de kans krijgen om hun kunsten bij Fluminense te vertonen. Na een afvalrace van twaalf tot zestien weken blijven er uiteindelijk twee voetballertjes over. Zij dwingen daarmee een plaats in de jeugdopleiding van Ajax en Fluminense af.

De samenwerking moet Ajax nog meer voordelen verschaffen. Volgens Lance krijgen de Amsterdammers voorrang om jeugdspelers van Fluminense te contracteren.

Of het project daadwerkelijk van de grond komt is twijfelachtig, omdat de vice-voorzitter van Fluminense Alcides Antunes in Lance de voorkeur geeft aan Chelsea als mogelijke partner. Met de Britse club zou zelfs al bijna een overeenkomst zijn. Dat de club ook in onderhandeling is met Ajax zegt hij door mogelijk politieke redenen niet te weten.