Kubica: "Kansen op Spa hangen van F-duct af"

Peterselieman

Robert Kubica denkt dat het Formule 1-team van Renault op Spa-Francorchamps alleen goede kansen op een goed resultaat heeft als het de F-duct op een goede manier werkend krijgt. Het Franse team is de laatste van de topteams die het onderdeel op de bolide zet.

Het circuit van Spa leent zich voor de F-duct, omdat er hoge snelheden bereikt worden, maar voor enkele delen van het circuit ook veel neerwaartse druk nodig is. Door de F-duct kan een team de bolide meer neerwaartse druk meegeven, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid op de rechte stukken.

"We hopen dat het meteen gaat werken, zodat we de tijd hebben om het maximale uit het systeem te halen," zei coureur Robert Kubica. "We hebben gezien dat de auto's die met de F-duct rijden meer downforce gebruiken, omdat ze de achtervleugel stil kunnen houden en goede topsnelheid kunnen halen. Het verandert ook de aanpak voor Spa, een circuit waar we allemaal graag op rijden, maar het blijft een baan waar de prestatie van de auto erg belangrijk is."