Loovens hoopt op speelminuten in Utrecht

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Glenn Loovens hoopt dat hij donderdag gewoon in actie kan komen voor Celtic, dat op bezoek gaat bij FC Utrecht. De verdediger kampte de laatste dagen met hamstringklachten.

Loovens miste daardoor afgelopen weekend de competitiewedstrijd tegen St Mirren, die door The Bhoys met 4-0 werd gewonnen. De Nederlander reist echter wel met de selectie mee naar Utrecht. "In Utrecht train ik voor het eerst weer mee met de groep", reageert Loovens in De Telegraaf.

"Dan moet blijken of ik weer fit genoeg ben om te spelen. Ik hoop van wel, want er komen veel familieleden en vrienden naar de wedstrijd kijken", gaat de 26-jarige verdediger verder. Celtic heeft een goede uitgangspositie om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De heenwedstrijd tegen Utrecht werd op Celtic Park namelijk met 2-0 gewonnen.

Celtic is ook in de Schotse competitie al aardig op dreef. De eerste twee duels werden zonder tegendoelpunten gewonnen en samen met aartsrivaal Rangers staat de ploeg van manager Neil Lennon bovenaan de ranglijst. De eerste Old Firm van het seizoen is op 24 oktober op Celtic Park.