De Jong: "City wil en kan landskampioen worden"

Olga Kroeders

Manchester City overklaste maandagavond Liverpool in de tweede speelronde van de Premier League (3-0). Dit tot grote blijdschap van Nigel de Jong, die een basisplaats kreeg van Roberto Mancini.

De Jong is blij met de spirit die zijn teamgenoten tonen. Zelf is hij ook klaar om een gooi te doen naar de landstitel. "Het spel van gisteren moeten we doorzetten in de rest van het seizoen", aldus een tevreden De Jong op de officiële website van City. "Het gebeurt niet vaak dat Liverpool met 3-0 klop krijgt. We zijn ontzettend doelgericht."

"Het was een groot plezier om deel uit te maken van het team en ik denk dat het duel met Liverpool ook leuk was om te kijken. We scoorden op precies de juiste momenten", vervolgt De Jong, die vooral te spreken was over het middenveld. "James Milner kende een goed debuut, Gareth Barry scoorde een prima goal, terwijl Yaya (Touré, red.) en ik deden wat we konden."

"We hebben genoeg kwaliteit om in de bovenste regionen mee te strijden. Nu moeten we ook op mentaal vlak bewijzen dat we klaar zijn voor de strijd. We willen en kunnen landskampioen worden", benadrukt de Nederlander. The Citizens roerden zich deze zomer wederom nadrukkelijk op de transfermarkt. Topspelers als David Silva, James Milner, Mario Balotelli en Yaya Touré werden aangetrokken.