Man sterft 28 keer en leeft nog

Djeez

Steve Nixon uit het Engelse Derby heeft alle geluk van de wereld. De motorrijder is 28 keer overleden, maar kan het nog wel navertellen.

De 44-jarige Brit reed onlangs op zijn motor toen hij plotseling een hartaanval kreeg. Hierdoor raakte hij op de verkeerde weghelft en botste op een tegenligger. Terwijl ambulancebroeders hem ter plaatse behandelden, kreeg Nixon enkele keren een hartstilstand.

Telkens wist men weer nieuw leven in de man te blazen, waarna de beste man naar het ziekenhuis werd vervoerd. Ook hier hield zijn hart er talloze malen mee op, 23 keer om precies te zijn. Met behulp van defibrillatoren werd de motorrijder net zo vaak weer tot leven gewekt.

Uiteindelijk slaagden artsen erin een pacemaker bij de man te plaatsen en een gescheurde slagader te repareren. Nixon is de artsen van het ziekenhuis in Coventry eeuwig dankbaar. "Ik ben een gezegend man dat ik het kan navertellen", vertelt hij aan de media. "De medische staf heeft me er doorheen geholpen. Mijn vrouw had een foto van ons gezin in mijn kamer op de intensive care opgehangen, opdat zij de eersten zouden zijn die ik zag bij het ontwaken."