Ferguson weigert BBC te woord te staan

Sjors (Sj0rSz)

Sir Alex Ferguson wacht mogelijk een sanctie van de Premier League, omdat hij gisteren weigerde de BBC te woord te staan. Reglementen schrijven voor dat iedere manager na afloop van een wedstrijd beschikbaar moet zijn voor een interview.

Ferguson had na de 2-2 remise op bezoek bij Fulham echter geen zin om met de BBC te praten. In een statement laat de Premier League weten erg teleurgesteld te zijn. "We zijn teleurgesteld dat de BBC en Manchester United nog niet tot een oplossing zijn gekomen wat betreft interviews na de wedstrijd."

De 68-jarige Schot bood aan dat assistent Michael Phelan voortaan na afloop van een duel voor de camera's verschijnt. De competitieleiding wil dat verzoek echter eerst in beraad nemen. "We houden de situatie in de gaten en proberen de kwestie op te lossen. Dit is echter wel een overtreding van de regels en de Premier League zal daarom overleggen welke maatregelen er worden genomen."

Manchester United verspeelde zondag op Craven Cottage tweemaal een voorsprong. Brede Hangeland hielp de bezoekers met een eigen doelpunt in het zadel, maar in blessuretijd zorgde de verdediger voor de gelijkmaker. Kort daarvoor had Nani, tot woede van Ferguson, een strafschop gemist.