Van Seumeren: "Mertens niet naar FC Twente"

Sjors (Sj0rSz)

De kans is klein dat FC Twente de slag om Dries Mertens gaat winnen. Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, is namelijk niet van plan om de kleine Belg aan de regerend landskampioen te verkopen.

FC Twente is naarstig op zoek naar vervanging voor Cheick Tioté, die afgelopen weekend naar Newcastle United vertrok. De Tukkers hebben hun zinnen gezet op een aanvallende middenvelder en kwamen zodoende bij Mertens uit. De middenvelder imponeerde in de eerste weken van het nieuwe voetbalseizoen vriend en vijand door zijn goede spel.

"Ik twijfel er niet aan, dat Mertens dit seizoen gewoon bij FC Utrecht speelt. Ik moet erom lachen, als ik hoor dat clubs denken, dat een speler als Mertens voor drie of vier miljoen euro is op te halen", liet Van Seumeren in een reactie weten.

"Mertens gaat niet weg en zeker niet naar een club als FC Twente. Alleen een niet te weigeren bod vanuit het buitenland zou de situatie kunnen veranderen, maar daar reken ik helemaal niet op", vervolgde de eigenaar van de ploeg uit de Domstad. Daarnaast is FC Utrecht momenteel bezig om het contract van Mertens open te breken en te verlengen. "Mertens heeft zich enorm goed ontwikkeld en het is normaal dat daar ook een hoger salaris bij hoort."

FC Twente richt zijn pijlen overigens niet alleen op Mertens, maar heeft ook Kevin de Bruyne op de shortlist staan. De 19-jarige middenvelder, die op dit moment nog bij RC Genk speelt, geldt als een grote belofte voor de toekomst. Ook Willem Janssen, spelend voor Roda JC, is in beeld bij de ploeg uit Enschede.