Onbekend wanneer K1-vechter zich bij politie meldt

Thom Puiman (Juicyhil)

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de Amsterdamse K1-vechter Badr Hari zich bij de politie meldt. Zijn advocaat Bénédicte Ficq wil geen concrete termijn noemen. De politie wil hem spreken over de mishandeling van een portier bij een club in Amsterdam. Hari ontkent daar iets mee te maken te hebben.

Eerder schreven media dat Hari in Marokko verblijft en dat hij zich bij de politie zou melden als zijn advocaat terug is van vakantie. Volgens Ficq heeft zij dat nooit zo gezegd. "Ik heb alleen gezegd dat hij zich niet gaat melden terwijl ik op vakantie ben. Maar dat betekent niet dat hij dat doet zodra ik terug ben."

De raadsvrouw wil geen concrete termijn noemen waarbinnen Hari, die in de kickboksvariant K1 uitkomt voor Marokko, zich wel gaat melden.

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari kreeg een portier bij de entree van club Blinq aan het Kleine Gartmanplantsoen flinke klappen. Hij raakte ernstig gewond. De 33-jarige beveiliger had vier mannen geweigerd omdat ze niet zouden voldoen aan de kledingvoorschriften.

De politie verklaarde later dat volgens getuigen een bekende K1-vechter bij de mishandeling was betrokken. Een bron meldde aan Novum Nieuws dat het om Badr Hari gaat.

In de zaak zijn al drie Amsterdammers tussen de 22 en 47 jaar aangehouden. Een vierde verdachte wordt nog gezocht, maar de politie wil niet bevestigen dat dit Hari is.