Maaskant wil ooit terugkeren bij NAC Breda

Sjors (Sj0rSz)

Robert Maaskant vertrok dit weekend plotseling naar Wisla Krakow, maar de oefenmeester hoopt ooit nog eens bij NAC Breda terug te keren. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

"Wisla is de grootste club uit Polen en de aanbieding zag er geweldig uit. Ze zijn twaalf keer kampioen geweest en willen nu de groepsfase van de Champions League bereiken. Het voetbal in Polen zit in de lift", aldus Maaskant. "Stan Valckx is er technisch directeur, hij heeft me benaderd."

De 41-jarige Schiedammer is bij NAC vertrokken, omdat er 'geen draagvlak' meer was. "Het ambitieniveau in Breda was niet meer hetzelfde als toen ik er tekende. Earnest Stewart is naar AZ en de selectie is uitgedund. Met zestien fitte spelers kan NAC in de middenmoot meedraaien, maar met blessures of schorsingen is er een probleem."

Maaskant hoopt ooit nog terug te komen in Breda. "Het was heerlijk werken bij NAC, maar soms moet je voor jezelf kiezen. Van spelers heb ik gehoord dat ze me het gunnen, ik kreeg zelfs applaus nadat ik ze had toegesproken. Voor de rest zal het zijn: De koning is dood, lang leve de koning."