'Posthuma vertrekt naar Team Luxemburg'

Sjors (Sj0rSz)

Joost Posthuma zet zijn carrière als wielrenner voort bij de nieuwe ploeg van de gebroeders Schleck. De wielrenner, die momenteel nog in dienst van Rabobank rijdt, heeft zijn huidige werkgever inmiddels op de hoogte gebracht van zijn naderende vertrek.

Posthuma is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging, maar wil niet bevestigen of het daadwerlijk om de nieuw op te richten Luxemburgse formatie gaat. "Daar hebben we afspraken over gemaakt. Ik vertrek wel bij Rabobank. Ik heb er tien jaar gereden. Het blijft een goede ploeg, alleen kan een andere omgeving verfrissend werken. Daar heb ik voor gekozen."

De renner zal zich bij zijn nieuwe ploeg voornamelijk op het voorjaar en de kleinere wielerronden gaan richten. Daarnaast zal hij volgend jaar actief zijn in de Tour de France en zal dan in dienst van zijn kopmannen gaan rijden.

Posthuma is al sinds 2002 actief voor de wielerploeg van Rabobank. Hij begon zijn avontuur bij de opleidingsploeg, waarna hij twee jaar later naar de 'grote jongens' doorstroomde. De 29-jarige renner profileerde zich vervolgens als specialist voor het kleinere rondewerk. Zo was hij onder meer de beste in de Ronde van Saksen, de Driedaagse De Panne en de Ronde van Luxemburg. Daarnaast staan op zijn erelijst ook nog dagzeges in Parijs-Nice en de Ronde van Oostenrijk.