Ajax hoopt op keeper Graafland

Rauzer

Ajax probeert doelman Ronald Graafland bij de selectie te halen als vervanger voor Kenneth Vermeer, die maanden uitgeschakeld is met een blessure. Graafland heeft momenteel geen club.

Ajax ziet in Graafland een goede vervanger voor Vermeer, weet het Algemeen Dagblad. De 31-jarige sluitpost verdedigde vorig seizoen het doel van Vitesse, dat daarna zijn contract niet verlengde. In Amsterdam moet hij de derde doelman worden, achter Maarten Stekelenburg en Jeroen Verhoeven.

Graafland begon zijn carrière bij Feyenoord, maar daar wist hij nooit speelminuten in het eerste elftal te halen. Vervolgens vertrok hij naar Excelsior, waar de doelman slechts in twee van zijn acht seizoenen een basisplek had. In 2008 verhuisde hij naar Vitesse.

Overigens meldt het AD ook dat Ajax komende week de transfer van Mido zal afronden. De club heeft alle formaliteiten met Middlesbrough afgerond om de Egyptische spits naar de ArenA te halen. Tussen 2001 en 2003 droeg Mido ook al het shirt van Ajax, waarna hij aan een lange tocht langs veel Europese clubs begon.