Marcellis: "Deed geen pijn om hier te spelen"

Olga Kroeders

Voor Dirk Marcellis was PSV-AZ een duel met een speciaal tintje. De verdediger verkaste deze zomer van Eindhoven naar Alkmaar.

Een succesvolle terugkeer was het - gezien het resultaat - niet. Mooi was wel dat hij in de slotfase langdurig werd toegezongen door de PSV-aanhang. De 3-1 nederlaag was echter een zure. Zeker omdat AZ leuk meevoetbalde in Eindhoven.

"We speelden natuurlijk tegen een goede tegenstander", zei hij tegenover Goal.com. "Voor mij was het iets spannender dan normaal. We wilden ze hier verrassen en dat is bij vlagen goed gelukt. Maar de 3-1 nederlaag is een feit. Ik denk dat er meer in had gezeten."

Marcellis had zijn handen vol aan de Hongaar Balazs Dzsudzsák, die hem zwaar beproefde. "Dzsudzsák is een van de betere linksbuitens in Nederland. Hij gaf een paar goede voorzetten, maar hij moest ook achter mij aanrennen."

"Of PSV verder is dan AZ? Dat wil ik niet zeggen. We waren aan elkaar gewaagd. Pijn deed het niet om hier te spelen. Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt en daar sta ik nog helemaal achter", aldus Marcellis, die donderdag met AZ in Kazachstan speelt tegen FK Aktobe. "Een leuk reisje. Tijd om te balen hebben we dus niet."