Snor Barton verdwijnt na enorme zege Newcastle

Olga Kroeders

Joey Barton had zichzelf voorgenomen om een snor te laten staan tot de eerste overwinning van promovendus Newcastle United. Barton kan na de eclatante zege op Aston Villa (6-0) beginnen met scheren.

De 27-jarige Barton was met ploeggenoten de weddenschap aangegaan om zijn snor te laten staan tot de eerste zege van het seizoen. Na een nederlaag tegen Manchester United van vorige week, was Newcastle gisteren veel te sterk voor Aston Villa. Het was voor The Magpies een geweldige opsteker na hun rentree.

Met de grootste thuiszege van Newcastle in elf jaar werd het verlies bij United weggespoeld. "We zijn uitstekend teruggekomen van een masterclass van Paul Scholes afgelopen maandag", liet Barton weten tegenover de BBC. "Vorig seizoen bleven we in de Championship ongeslagen in eigen huis. Dat willen we voortzetten."

"Godzijdank ben ik nu ook eindelijk van die snor af. Die snor kostte mij bijna mijn vriendin. Gelukkig is het de snor die eraf gaat", glimlacht Barton. Newcastle had geen kind aan Villa, dat werd overlopen op St. James Park. Aanvaller Andy Carroll was de grote man. De spits scoorde drie van de zes doelpunten.