[WvdW] Uitslag PSV - AZ

Sjors (Sj0rSz)

PSV is vanaf vandaag de enige koploper in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen vanmiddag met 3-1 van AZ, dat daardoor een reeks van zestien wedstrijden zonder verlies ten einde zag komen.

In de eerste helft had PSV de touwtjes zeer stevig in handen, maar AZ kwam er via fraai combinatie-voetbal af en toe gevaarlijk uit. Het kreeg via Maarten Martens zelfs een prima kans. De meeste mogelijkheden waren echter voor de Eindhovenaren, die voor de thee ook verdiend op voorsprong kwamen. Ola Toivonen, in de afgelopen wedstrijd goed voor vijf doelpunten, bracht Marcus Berg in stelling. De Zweed schoot vervolgens raak.

Na de pauze kwam AZ al snel op gelijke hoogte. Een fout in de Eindhovense verdediging werd door Erik Falkenburg afgestraft. Bij deze treffer ging ook doelman Andreas Isaksson, die overigens een redelijk goede wedstrijd kende, niet vrijuit.

Na de gelijkmaker ging AZ harstochtelijk op zoek naar de voorsprong, maar het was PSV vrij snel weer op voorsprong stond. Berg liet zijn tweede treffer van de middag aantekenen, nadat hij de bal eenvoudig in het doel schoof. De Alkmaarders speelden in het resterende deel van de wedstrijd vol op de aanval, maar het was het vermoeide PSV dat voor het slotakkoord tekende. Invaller Ibrahim Afellay maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.


PSV

3 - 1

AZ

 43' Berg
 53' Berg
 90' Afellay
   50' Falkenburg
 
 Gele kaart: Manolev (PSV), Martens, Moreno (AZ)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Rodríguez
Vukovic
Pieters
Hutchinson
Toivonen (Afellay/82)
Engelaar
Lens
Berg (Bakkal/76)
Dzsudzsák
  Didulica
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Wernbloom (Sigthórsson/72)
Schaars
Martens
Holman
Falkenburg (Jonathas/79)
Gudmundsson