[Video] [BCR] Kalff crasht tijdens demonstratie

Peterselieman

Voor Allard Kalff en Junior Strous is de zesde editie van Bavaria City Racing in Rotterdam vandaag uitgelopen op een deceptie. Strous draaide met een oude IndyCar-bolide donuts, iets wat Kalff niet door had. De pitreporter van RTL haalde met de Lotus 70 uit de F5000-klasse de driftende bolide in waarbij beide auto's elkaar raakten en veel schade opliepen.

Het was naast de regenval de enige smet op een verder vlekkeloos verlopen dag. De coureurs konden het parcours van de Willemsbrug via Blaak en de Coolsingel naar het Hofplein afleggen. Daar konden ze zich naar hartelust uitleven om daarna terug te gaan naar de Willemsbrug.

Het programma begon met racewagens op alternatieve energie. Daarna was het de beurt aan de echte racebolides waarbij een programma van veel verschillende raceklasses samengesteld was. Zo reden er Dakartrucs, driftauto's, karts, motoren, een IndyCar, een Formule 2-auto en een Formule 1-tweezitter die bestuurd werd door Robert Doornbos. Het hoogtepunt was een demonstratie van Vitaly Petrov met een Formule 1-bolide van Renault.


De eerste beelden van het ongeval