Mosley: "Ferrari moet alle punten inleveren"

DenS (Dennis)

Als het aan voormalig FIA-president Max Mosley ligt moet Ferrari alle punten inleveren die het tijdens de Grand Prix van Duitsland bij elkaar heeft gereden. Het Italiaanse team wordt namelijk verdacht van teamorders.

Op 8 September aanstaande zal Ferrari zich moeten melden bij de World Motor Sport Council vanwege het overtreden van het verbod op teamorders. Mosley is duidelijk in zijn mening en vindt dat Ferrari alle gescoorde punten van Hockenheim moet inleveren, zowel de punten van Massa als die van Alonso.

"De meeste teams pleiten nu voor een afschaffing van het verbod op teamorders. Dat kan ik wel begrijpen, want een team wilt altijd het best mogelijke resultaat halen. Maar als we willen blijven voldoen aan de behoeften van het publiek en de fans, dan zullen we vast moeten houden aan het verbod op teamorders.", aldus Mosley.

Volgens de Brit moet dus ook Felipe Massa al zijn punten verliezen van zijn gescoorde tweede plaats. "Voordat een coureur een superlicentie krijgt moet hij alle reglementen hebben gelezen en gaat hiermee akkoord. Ook Massa heeft deze regel in Hockenheim overtreden."