Gigantische ratten teisteren Noord-Engeland

Roel (Zapato)

In West Yorkshire in het noorden van Engeland kampt de bevolking momenteel met een rattenprobleem. De ratten dringen huizen binnen en voeden zichzelf met afval. Nu zijn ratten overal wel te vinden, maar de ratten in het plaatsje Bradford zijn bijzonder groot. Meerdere malen is de melding 'zo groot als een kat' al binnengekomen.

De 31-jarige Brandon Goddard schoot één van de ratten dood (klik hier voor foto's), maar moest vier andere exemplaren laten gaan. "Het leken meer Ratzilla's dan ratten. Ik ben zo snel mogelijk weggegaan." Brandon gaat regelmatig op 'rattenjacht', aangezien de streek relatief veel problemen met de beesten heeft. De ratten zitten ook in huizen en gaan zelfs gevechten met inwonende katten aan, omdat ze simpelweg net zo groot zijn.

Laura Drake, van een Britse zoogdierenvereniging, is bang dat de ratten zogeheten beverratten zijn. Dit zijn Zuid-Amerikaanse ratten die twee keer zo groot zijn als katten, maar die uitgestorven werden geacht in Groot-Brittannië. Desondanks denkt Drake dat het niet onmogelijk is dat een aantal het heeft overleefd.