Uitslag Bayern München - VfL Wolfsburg

Niels (DerMeister)

Vanavond stond het openingsduel uit de Duitse Bundesliga op het programma. Bayern München, regerend kampioen, mocht in eigen huis aantreden tegen de kampioen van twee jaar terug, VfL Wolfsburg. De ploeg van Louis van Gaal won met 2-1 en mag zich tenminste één dag koploper noemen.

Bayern München, waar Mark van Bommel in de basis begon, was in de eerste helft oppermachtig. Direct vanaf het beginsignaal drukte de ploeg van Louis van Gaal de tegenstander terug op eigen helft en het duurde slechts acht minuten of Thomas Müller zette de regerend kampioen verdiend op 1-0. De spits werd mooi bediend door Toni Kroos, omspeelde Simon Kjær en rondde knap af. Tot aan de rust kon VfL Wolfsburg, waar Steve McClaren sinds dit jaar aan het roer staat, alleen maar hopen op niet meer tegentreffers.

Na de rust kantelde de wedstrijd. Wolfsburg werd brutaler en ging op jacht naar de gelijkmaker. Diverse grote kansen kregen de bezoekers, maar pas in de 58e minuut was het raak. Edin D¸eko wist vanuit een hoekschop de bal achter doelman Hans-Jörg Butt te koppen. Niet lang daarna kon diezelfde D¸eko zijn ploeg zelfs op voorsprong zetten, maar Butt pareerde de inzet van de spits.

Dit was tevens het sein voor Bayern om een tandje bij te schakelen. Van Gaal bracht Mario Gómez en Danijel Pranjić binnen de lijnen en liet verdediger Holger Badstuber meer met de aanvallen bemoeien. Wolfsburg werd compleet vastgezet op eigen helft en het winnende doelpunt voor Bayern hing in de lucht. Toch wist Der Rekordmeister nauwelijks kansen te creëren en daardoor leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de tweede minuut van de blessuretijd viel het winnende doelpunt voor Bayern alsnog. Bastian Schweinsteiger tikte de bal bij de tweede paal binnen en zorgde daarmee voor de eerste drie punten van het nieuwe seizoen.