[Eneco] Moerenhout: "Dacht aan overleven"

Peterselieman

Koos Moerenhout won vandaag tot zijn eigen verbazing de derde etappe in de Eneco Tour. De Rabobank-renner is bezig met zijn laatste seizoen, maar doet nog steeds mee met de besten. De 36-jarige renner staat na vandaag tweede in het klassement op tien seconden van de vluchtgenoot van vandaag Tony Martin.

"Ik ben verrast dat ik uitgerekend hier win, na een rit waarvan ik dacht dat ik moest overleven om kans te maken op een goed klassement," zei Moerenhout die zich helemaal niet thuisvoelt in het Vlaamse land. "Ik ben niet bekend met deze wegen. De Vlaamse klassiekers zijn nooit mijn type koersen geweest. Ik heb misschien drie keer eerder de Kwaremont beklommen. Ik ben meer van het gelijkmatige semi-klimwerk."

Moerenhout maakte tijdens de Tour de France bekend een punt achter zijn loopbaan te gaan zetten, maar hij zit nog vol met ambitie en wil ook tijdens het WK in Melbourne meedoen om de prijzen. "Ik had na de Tour ook kunnen zeggen: ik ga uitbollen, maar dat wil ik niet. Eigenlijk doe ik mijn gezin nu tekort, maar ik wil nog eenmaal alles eruit halen wat erin zit."

De Raborenner weet nog niet of hij goed genoeg is om Martin van de zege in de Eneco Tour af te houden. "Er komen nog een paar mooie dagen. Ik mag nergens iets laten liggen, misschien kan ik ergens nog tijdwinst pakken. Als het zo blijft, ook goed. Dan mag de tijdrit beslissen."