[GC] "BioShock Infinite is geen BioShock 3"

Fabian (Pannenkoek3000)

Ken Levine van Irrational Games heeft gezegd op de GamesCom dat de studio BioShock Infinite nooit als BioShock 3 heeft gezien, maar als een compleet losstaande game. De studio wil namelijk liever een nieuwe start maken dan terugkijken op de andere BioShock-games:

"We never thought of it as BioShock 3, as a follow-on to BioShock 2, but at the same time it is totally a BioShock game. We look at BioShock games differently, as the guys who created it."

Levine geeft de volgende redenen waarom de game een BioShock-game is: de game vindt plaats in een wereld die achterlijk en over-the-top is, maar mensen kunnen zich nog steeds in de wereld plaatsen. Het voelt alsof de wereld echt is. Verder heb je verscheidene krachten, waardoor je kunt kiezen hoe je de game speelt.

Volgens Levine spelen de locatie en de herkenbare vijanden, Big Daddies en Big Sisters, geen rol. Dat ligt buiten het deel wat de game een BioShock-game maakt. Het gaat om een bepaalde dynamiek in de wereld, die je door wilt laten gaan met onderzoeken. Levine zegt dat als ze het geen BioShock hadden genoemd, mensen raar zouden opkijken. En dat was het doel, de game heel anders maken, maar het toch laten aanvoelen als een BioShock-game. 

BioShock Infinite komt in 2012 uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Onze preview lees je hier.