'Kuyt hard op weg naar Inter'

Olga Kroeders

Dirk Kuyt is bijna speler van Inter. Volgens De Telegraaf maakt de Nederlandse international nog dit weekeinde de overstap van Liverpool naar Milaan.

De clubleiding van Liverpool onderhandelde gisteren met Inter over de transfer. Tot een akkoord kwam het gisteren nog niet, maar naar verwachting zal de transfer vandaag beklonken zijn. Mocht Kuyt daadwerkelijk de overstap maken dan wordt hij herenigd met Rafael Benítez, die hem in 2006 naar Liverpool haalde.

Benítez maakte er nooit een geheim van gecharmeerd te zijn van Kuyt. Doordat de voormalige speler van Feyenoord en FC Utrecht veel werk verzet tijdens een wedstrijd zei Benitez al eens dat iedere trainer wel zo'n speler in zijn selectie wil hebben.

Kuyt lijkt zijn laatste wedstrijd voor Liverpool al gespeeld te hebben. Gisteravond zat hij namelijk niet bij de selectie van Liverpool in de Europa Leaguewedstrijd tegen Trabzonspor (1-0). Manager Roy Hodgson voerde voor de afwezigheid als reden aan dat hij Kuyt rust gaf.

Wanneer Kuyt overstapt naar Inter wordt hij ploeggenoot van Wesley Sneijder. De Katwijker kan in Milaan 50.000 euro per week gaan verdienen.