Militair verdacht van drie gewapende overvallen

Redactie

Een 27-jarige militair uit Eindhoven wordt verdacht van drie gewapende overvallen op winkels in Eindhoven en een tankstation in Assen. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Arnhem donderdag.

De winkels in Eindhoven werden 11 en 29 juli overvallen, het tankstation 25 juli. Na de overval op 29 juli werd de man in de kraag gevat. Hij was even daarvoor gemaskerd een winkel aan de Muzenlaan in zijn woonplaats binnengegaan en bedreigde de medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een steekwapen. Het personeelslid moest de kassa en de kluis openen en geld afstaan.

De man ging er vervolgens vandoor, maar de politie stond de man buiten al op te wachten. De medewerker had tijdens de overval de zogenoemde overvalknop weten in te drukken. De man is overgedragen aan de marechaussee, omdat hij militair bleek te zijn. De marechaussee is nog bezig met het onderzoek.

De man zit nog vast. De raadkamer van de rechtbank in Arnhem verlengde de voorlopige hechtenis van de man vorige week met dertig dagen.