Del Toro ziet op tegen Hellboy 3

Redactie

Guillermo del Toro twijfelt nog of hij een derde en laatste Hellboy-film wil maken. De Mexicaanse regisseur ziet op tegen 'het einde van Hellboy'. "Ik zou het graag doen, maar het is hartverscheurend om te weten hoe het afloopt. Ik weet niet of ik dat einde wil zien gebeuren", zegt hij tegen MTV.

Daarnaast is bekend dat hoofdrolspeler Ron Perlman, die de roodgeverfde Hellboy speelt, een enorme hekel heeft aan urenlang in de make-upstoel zitten. "Ik denk dat we het aan Ron moeten vragen", zegt de 45-jarige Del Toro. "Ik sprak 'm vorige week nog. Hij zei: zes uur bij de grime zitten, wat wil je nou van mij?"

Ook striptekenaar Mike Mignola, de bedenker van Hellboy, liet in 2008 al weten niet zo happig te zijn op een film waarin 'zijn' personage aan zijn eind komt. "Hellboy 3 zou het einde zijn van Hellboy. En daar zit 'm het conflict in. Mijn versie van Hellboy komt ook aan z'n einde, maar dat is een proces van vijftien jaar. Als Hellboy in de film omkomt, zit ik nog met een stripserie die niet af is. Ik ben er nog niet klaar voor."

Toen Del Toro in mei bekendmaakte niet verder te willen gaan met de regie van The Hobbit, werd druk gespeculeerd welke film hij dan zou maken. Eind vorige maand werd duidelijk dat het waarschijnlijk om de 3D-verfilming van het boek At the Mountains of Madness van H.P. Lovecraft gaat.

Del Toro ziet op tegen Hellboy 3
Del Toro ziet op tegen Hellboy 3 (Foto: Novum)