[EL] Uitslag AZ - FK Aktobe

Niels (DerMeister)

Vanavond stond om 21.00 uur in het AFAS-stadion te Alkmaar de Europa League-wedstrijd tussen AZ en FK Aktobe op het programma. De ploeg van Gertjan Verbeek won met 2-0 van de ploeg uit Kazachstan en verschafte zich daarmee een prima uitgangspositie om de groepsfase van het toernooi te halen.

Aktobe FC, dat mede door blessureleed zeven basiskrachten miste, kon geen potten breken tegen het oppermachtige AZ. Al na veertig secondes vuurde Martens het eerste schot af op het doel van Aktobe. Het duurde echter tot de twintigste minuut voordat er een treffer te noteren viel. Holman scoorde vanuit een knappe volley de openingstreffer en daar bleef het niet bij.

Korte tijd later bediende diezelfde Holman zijn ploegmaat Wernbloom, die op zijn beurt de bal tegen de netten kopte. De score had voor rust opgeschroefd moeten worden, maar onder andere een kopbal van Falkenburg belandde op de paal. Na rust ging AZ verder op zoek naar meer doelpunten. Vele kansen kreeg de ploeg van trainer Verbeek ook, maar het vizier bij Holman, Falkenburg, Gudmundsson en Wernbloom stond niet op scherp. Volgende week mag AZ op bezoek in Kazachstan en proberen een plaatsje in de groepsfase van de Europa League definitief veilig te stellen.


Karakteristieken:

AZ

2 - 0

FK Aktobe

 20' Holman
 27' Wernbloom
 
 
 Gele kaart: Marcellis, Moisander, (AZ), Khokhlov, Karpovich, (FK Aktobe)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 10.385
Arbiter: Yefet (Isr)
 
Opstelling:   Opstelling:
Didulica
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Schaars
Martens (Ortíz/85)
Falkenburg (Sigthórsson/74)
Holman (v.d. Velden/77)
Wernbloom
Gudmundsson
  Sidelnikov
Kirov
Kenzhisariev
Chichulin
Badlo
Smakov
Semenov
Karpovich
Khokhlov
Averchenko (Lisenkov/87)
Essomba