Iniesta moet knop omzetten na WK

Olga Kroeders

Andrés Iniesta richt een maand na het voor hem geweldig verlopen WK zijn vizier op het nieuwe seizoen. "We hebben in Zuid-Afrika met Spanje geschiedenis geschreven", vertelt de middenvelder van Barcelona tegenover Novum. "Maar iedereen begint dit jaar weer gewoon op nul. Ik richt me nu weer helemaal op mijn club en wil graag prijzen winnen."

De beelden van de WK-finale tegen Nederland, waarin Iniesta in de verlenging het enige doelpunt voor zijn rekening nam, heeft hij nog vaak in zijn hoofd afgespeeld. "Het was een hele moeilijke wedstrijd voor ons en we mogen blij zijn dat we de zege over de streep hebben getrokken."

Volgens Iniesta had het op 11 juli in Johannesburg zomaar anders af kunnen lopen. "Nederland schopte het niet voor niets tot de finale en het had voor ons zomaar verkeerd af kunnen lopen", weet de 26-jarige international. "Uiteindelijk waren wij het gelukkigst."

Of zijn optreden op het WK hem de titel Wereldvoetballer van het Jaar gaat opleveren, weet Iniesta niet. "Het is een prijs die is gebaseerd op de mening van anderen", blijft hij nuchter. "Het maakt me dan ook niet zoveel uit." Met Wesley Sneijder verwacht Iniesta een geduchte concurrent te hebben. "Sneijder heeft een geweldig seizoen achter de rug en prijzen gepakt. Als de keuze op hem valt, vind ik het ook prima."