[EL] Uitslag Feyenoord - AA Gent

Sjors (Sj0rSz)

Feyenoord heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in de vierde voorronde van de Europa League met 1-0 van AA Gent te winnen. Hierdoor zijn de Rotterdammers dichtbij kwalificatie voor de groepsfase van de opvolger van de UEFA Cup. Het enige doelpunt werd in de tweede helft door Leroy Fer gemaakt.

Feyenoord kreeg in de eerste helft van het duel tegen de Belgen de beste kansen. De Rotterdammers kwamen echter niet tot scoren, wat een klein wonder genoemd mag worden. Ron Vlaar en Georginio Wijnaldum misten scherpte, waardoor er niet gescoord werd. AA Gent was via Coulibaly erg gevaarlijk. Ook hij slaagde er echter niet in om het doel te vinden.

In de tweede helft was Feyenoord de bovenliggende partij, maar werden opnieuw de kansen gemist. Uiteindelijk kwam in de 78e minuut de verdiende beloning. Fer kreeg de bal met een gelukje aan de voet en schoot vervolgens raak.

De manschappen van trainer Mario Been wisten AA Gent in de slotfase in bedwang te houden, maar kregen geen kansen meer om de voorsprong verder uit te bouwen.


Feyenoord

1 - 0

AA Gent

 78' Fer
 
 
 Gele kaart: Wijnaldum (Feyenoord), Coulibaly, Myrie, De Smet (AA Gent)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Paixão (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
de Vrij
Vlaar
Martins Indi
de Cler
El Ahmadi
Bruins
Fer
Schaken
Smolov (Castaignos/76)
Wijnaldum
  Jorgacevic
Myrie
Wils
Hanstveit
Skarabot
Grondin
Azofeifa (De Smet/68)
Thuis
El Ghanassy (Smolders/83)
Soumahoro (Lubijankic/69)
Coulibaly